La Clementina, protagonista de les Jornades Gastronòmiques a Alcanar i Les Cases


En aquesta 28ª edició compten amb la participació dels principals restaurants de la població.


La temporada de tardor i hivern es corona amb l’arribada dels cítrics més dolços al mercat: saboroses taronges d’hivern, sanguínies i també, com no, mandarines clementines. Aquest producte, dolç, sucós, particular i molt característic, és el protagonista de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina.

És un producte estrella de les Terres de l’Ebre que agafarà tot el seu protagonisme entre el 18 de novembre i el 18 de desembre. Tot un mes sencer per gaudir d’aquesta fruita que s’utilitza en postres, no cal dir, però també en algunes elaboracions de nova invenció d’allò més agosarades. I és que la mandarina clementina ofereix molt de joc a la cuina. 

Àngel Llasera, portaveu del Collectiu, recorda que “aquestes Jornades, que ja són un clàssic de la temporada, incentiven la creativitat i la cuina d’autor, gràcies a les característiques tan especials de la seva pell i aroma".

La imprescindible col·laboració dels restauradors

Els restaurants que participen en vint-i-vuitena edició són BitàcoraCan ManelLa CostaLa MarinadaLes Palmeres i Citrus del Tancat. Els menús oscil•len entre els 30 i el 59 euros i es poden consultar al web municipal i a les seues xarxes socials. 

Entre d’altres, els comensals podran gaudir de propostes com ara tàrtar de tonyina, alvocat i clementina, crema de bolets amb anguila fumada, ametles laminades i oli de clementina, palaia a la meunière de clementina o crema de fulla de taronja amb gessamí.

Com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport al citrícola, que està vivint un inici de temporada incert. Jordi Monfortregidor d’Agricultura i Turisme d’Alcanar, recorda que amb les jornades també es pretén “reivindicar i posar en valor el nostre producte i incentivar l’ús del cítric a la cuina, més enllà del seu consum habitual”.

Consulteu els menús de les  XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina.


18-11-2022

Fotos