Acció Climàtica reforçarà les guardes de protecció de les basses del delta de l'Ebre a principis d'any


El departament licita les obres a tres llacunes amb un pressupost d'uns quatre MEUR


Acció Climàtica preveu iniciar a principis de l'any vinent les obres de reforç de les basses del delta de l'Ebre.

El departament ha tret a licitació els treballs als malacons que rodegen les llacunes de l'Encanyissada, la Tancada i el Canal Vell, per valor d'uns quatre milions d'euros. L'adjudicació es preveu resoldre al desembre. Les guardes de protecció tindran 1,20 metres d'altura sobre el nivell del mar i una amplada de 4 metres. Es preveu que les obres comprenguin 52 quilòmetres, tant de les basses com dels canals de connexió amb el mar. Es mobilitzaran 122.000 metres cúbics de sorra i sediments de les mateixes basses i canals.

Aquesta infraestructura ha d'anar lligada a les guardes de protecció dels Alfacs i el Fangar per assegurar "totalment i completament" que no entri aigua salada als arrossars amb els temporals i l'augment del nivell del mar. Els camps que envolten les llacunes del Delta es troben, en alguns casos, entre 10 i 20 centímetres per sota del nivell del mar.

El disseny del projecte s'ha fet en col·laboració amb les comunitats de Regants de la Dreta i l'Esquerra, la Confraria de Sant Pere, la Federació de Caça i el Parc Natural del Delta de l'Ebre. Es tindran en compte els períodes de nidificació de les aus i no es faran treballs durant aquestes fases per evitar afectacions en la fauna.


07-11-2022 Font: ACN