Cap de setmana dedicat a l'ornitologia al Delta Birding Festival


Els dies 23, 24 i 25 de setembre es celebra l’únic festival internacional d’ornitologia de Catalunya.

Serà a l’espai MónNatura del Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants del Mediterrani oriental per a l’observació de la gran quantitat d’ocells que viuen al Delta i que creen amb la seva presència, un pol d’atracció per als amants del delta de l’Ebre, els ocells i la natura en estat pràcticament pur. També és l’únic esdeveniment d’aquest tipus que destina tot el seu benefici econòmic a projectes de conservació de les aus.

MónNatura Delta és l’espai format per un conjunt d’instal·lacions de la Fundació Catalunya La Pedrera, situades a la part inferior de la llengua que forma el Delta de l’Ebre, un paisatge que transcorre entre arrossars i llacunes molt característiques, que conformen la gran riquesa d’aquesta zona humida, una de les més importants de l’Europa occidental.

 

El festival Birding ofereix, a més, un variat i interessant programa d’activitats pensades per als visitants, que contribuiran a fer aquest esdeveniment encara més atractiu, amb cursos, concursos, tallers, tot plegat acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per al naturalista i per a les persones que gaudeixen del fet d’estar en contacte amb la natura.

Les presentacions i conferències que hi ha previstes aniran a càrrec d’especialistes en l’observació i difusió de la natura, de renom a nivell europeu com Killian Mullarney, Markus Varesvuo, Hadoram Shirihai, Daniel López-Velasco o Dick Forsman, entre altres.

Activitats paral·leles

L’observació dels ocells del Delta és l’objectiu del Delta Birding Festival, però a més també hi ha tota una sèrie d’activitats paral·leles, com per exemple, l’oportunitat de visitar la llacuna de la Alfacada, considerada un dels tresors més preuats del Delta, o fer una sortida a mar obert per observar les aus marines, en especial les baldrigues, però també les gavines d’Audouin, el mascarell atlàntic, entre altres.

Les excursions fotogràfiques, les rutes guiades i les excursions nocturnes són excel·lents oportunitats per poder observar les diferents aus del Delta en el seu estat natural, en un hàbitat privilegiat tan apte per a novells en aquest tipus d’activitats com per al públic més experimentat.


19-09-2022

Fotos