La baldana d'arròs de Camarles serà protagonista de la festa


Tot just d’aquí a uns quants dies, quan Camarles i tothom qui s’hi vulgui afegir, tindrà l’oportunitat d’assaborir aquest producte típic.

 

Les distintes poblacions de les Terres de l’Ebre són conegudes, entre altres raons, per les seves propostes gastronòmiques. Tan a la vora del mar i amb una activitat pescadora i arrossera de primer ordre des de temps immemorials, els plats que tenen el peix i el marisc com a protagonistes són d’una qualitat indiscutible.  Ara bé, no tot s’acaba amb la cuina típica dels pescadors, perquè si anem a buscar població per població, trobaríem productes de tota mena tant d’origen vegetal, com animal.

A Camarles ja ho tenen tot a punt per celebrar, el dissabte dia 27 d’agost, la XVIII Jornada Gastronòmica de la Baldana d’Arròs de Camarles. Es farà en format tardeo, a partir de les 7 de la tarda a la Torre de Camarles. Aquest format està pensat perquè els més joves es puguin afegir a la cita. Complementaran aquesta jornada una sèrie d’activitats que posen aquesta menja en valor.

Una baldana és una botifarra que té com a ingredients arròs, ceba, greix i sang. Es menja fregida, a la brasa, esparracada, però sobretot a la brasa és quan resulta més gustosa. Però són incomptables els usos que se li poden donar a la cuina, ja sigui com a ingredient principal d’un plat o com a acompanyament i complement perfecte. Una bona torrada sucada de tomàquet, o uns fesols fregits al costat li acaben de donar un punt d’exquisidesa, fins i tot impropi d’una menja tan humil, però que ben cuinada pren un valor gustatiu immillorable.

Baldana i molt més

Els amants de la bona cuina, de la gastronomia popular i de les menges tradicionals ho podran comprovar en la jornada que Camarles té dedicada a la baldana. A banda dels distints tastos que es portaran a terme a la Torre de Camarles, està previst celebrar una taula rodona, el mateix dissabte a les 11 del matí al Casal d’Avis Balcó del Delta, en la que la baldana serà l’element central de debat i comentari.

Els tiquets per tastar la baldana d’arròs de Camarles es posaran a la venda el dia 22 d’agost a l’Ajuntament de Camarles, amb un preu de 10 euros 5 degustacions i 1.50 euros la consumició. Si no podeu passar per l’Ajuntament per comprar els vostres tiquets, no patiu perquè el mateix dia de la jornada també se’n vendran.


19-08-2022

Fotos