Deltebre tindrà un museu del mar i del riu a la Confraria de Pescadors


La cessió d'ús de l'actual instal·lació de la confraria serà efectiva un cop acabin les obres de la nova Llotja de Peix.


El penúltim plenari de la legislatura a Deltebre va servir per plantejar la proposta d’aprovació del contracte de cessió d’ús de l’edifici de la Confraria de Pescador de Sant Joan, a l’Ajuntament de Deltebre.

L’objectiu d’aquesta cessió, com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és crear un espai “de projecció turística  i cultural, que posi en valor la feina, la dedicació i l’acció permanent de la comunitat pesquera  del nostre municipi”. Soler ha agraït la bona voluntat dels membres de la Confraria de  Pescadors de Sant Joan per donar valor públic a aquest equipament. En aquesta mateixa  línia, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha afegit que “el museu del riu i  del mar ens permetrà mostrar les arts tradicionals dels pescadors”.  

A hores d’ara, a Deltebre s’estan finalitzant les obres de la nova Llotja de Peix, actuació finançada per Ports de la Generalitat de Catalunya a partir de les peticions del Govern de l’Ajuntament de Deltebre i altres sectors. Llavors, un cop s’hagi fet el trasllat a la nova llotja del peix, es farà efectiu el conveni de cessió d’ús de l’actual confraria i l’espai es dedicarà a la creació del futur museu que serà, a més, una atracció turística afegida a la població. Tot plegat, està previst de cara a aquest estiu.


24-04-2023